Tweehonderd startende ondernemers in de boot op weg naar investering

Zo’n tweehonderd startende ondernemers maken woensdagmiddag in een kleine vloot van boten de reis van de kade bij de KvK in Amsterdam naar Pampus, het forteiland in het IJmeer. 

Op de boten en op het eiland ontmoeten ze zo’n tweehonderd potentiële investeerders die ze op weg kunnen helpen en mogelijk een investering kunnen doen.   

Ton van 't Noordende, initiatiefnemer van het project en partner bij investeringscollectief Keadyn, vertelt dat voor het eiland is gekozen om de "bizarre rauwe locatie". "Zodra je van de boot afstapt, heb je een ander gevoel."

Ongelijkheid

Het evenement moet vooral de ongelijkheid tussen jonge ondernemers en oude ervaren ondernemers oplossen. Volgens Van 't Noordende is er een informatieprobleem tussen startende ondernemers en de oudere ondernemers die als mogelijke investeerders kunnen optreden.

Jonge ondernemers weten niet altijd goed wat ze moeten verwachten van een investeerder. Van ’t Noordende kent het gevoel uit zijn eigen tijd als starter. "Je voelt je af en toe alsof je met de rug naar de muur staat. Dan maak je beslissingen die je niet wil maken."

De informele omgeving van het eiland moet het makkelijker maken deze ongelijkheid op te lossen. "Er zijn geen naambordjes en er wordt niet gepitcht", legt Van ’t Noordende uit. "Er zijn kamers in het fort waar thema’s worden behandeld die niet sexy zijn, maar wel cruciaal zijn om de ongelijkheid recht te trekken."

Lees meer over:

Tips

Tips
Door robots in te zetten kunnen ondernemers een grotere markt aanboren.

De werkdag van

De werkdag van
Tony Tonnaer van Kings of Indigo: 'Goede koffie is essentieel.'  

In de praktijk

In de praktijk
De Keukenhof is elk jaar tien maanden dicht. NU.nl vroeg directeur Bart Siemerink hoe ze te werk gaan.
Tip de redactie