FNV opent meldpunt voor veiligheid in de bouw

Vakbond FNV opent maandag een meldpunt Veiligheid in de bouw, naar aanleiding van "verontrustende cijfers" van de Inspectie SZW over de stijging van het aantal ongevallen in de bouw.

FNV werkt samen met de Inspectie SZW. Werknemers die gevaarlijke situaties zien op de bouwplaats, kunnen dat voortaan melden via kaartjes, e-mails, de telefoon of via een app. Melden kan ook anoniem. Een netwerker of bestuurder van FNV Bouw neemt dan polshoogte op de bouwplaats.

Campagneleider Willem Dijkhuizen van de vakbond zegt dat "de maat vol is". Volgens FNV doen opdrachtgevers, aannemers en onderaannemers "te weinig om het tij te keren".

"Al jaren staat de bouw in de top drie van gevaarlijkste werkplekken in Nederland. We hebben als vakbond de taak ons in te zetten voor goede arbeidsomstandigheden."

Volgens cijfers van de inspectie is het aantal ernstige ongevallen in de bouw in de eerste helft van 2016 met 14 procent toegenomen, in vergelijking met een jaar eerder. Het aantal dodelijke ongevallen nam zelfs met meer dan de helft toe.

Lees meer over:

Tips

Tips
Voorkom deze fouten bij het aanvragen van een octrooi.

De werkdag van

De werkdag van
Lodewijk Varossieau, oprichter en directeur van reclamebureau Superrebel: 'Maandag is mijn afspraakloze dag'

In de praktijk

In de praktijk
Brancheorganisatie schippers over gestremde stuw: 'Voor het beantwoorden van de schuldvraag is onafhankelijk onderzoek nodig.'
Tip de redactie