Rotterdamse patatbakker opent vestigingen in Midden-Oosten

De Rotterdamse snackketen Bram Ladage opent volgend jaar de eerste vestigingen in het Midden-Oosten. Een verrassende locatie, ook voor de patatbakker zelf.

Nadat Bram Ladage de ambitie voor groei in het buitenland kenbaar maakte, werd de snackketen benaderd door de familie Miknas. Die familie was verantwoordelijk voor het openen van de eerste McDonalds-vestigingen in het Midden-Oosten, onder andere in Libanon.

De overeenkomst met de ontwikkelaar is ondertekend. Nu moet nog bepaald worden waar de eerste filialen komen. Miknas Food opent de eerste franchisevestigingen naar verwachting volgend jaar.

Het nieuwe afzetgebied zal uit twintig landen bestaan. Naast uitbreiding in het Midden-Oosten, wil de patatbakker ook inzetten op vestigingen in Duitsland en Spanje.

Duitsland

Twee weken geleden opende de eerste buitenlandse vestiging van Bram's, het nieuwe franchiseconcept van Ladage, in het Duitse Essen. Die zaak loopt goed, volgens een woordvoerder. "In Nederland zijn we er al aan gewend dat de patat vers in de zaak gesneden wordt, in het buitenland blijkt dat een stuk unieker te zijn."

Het bedrijf heeft de ambitie om binnen drie รก vier jaar honderd vestigingen te hebben in Nederland en Duitsland. Ook de plannen in het Midden-Oosten zijn groot. Volgens een woordvoerder wordt daar begonnen met enkele tientallen locaties, maar zijn op den duur honderdtallen niet ondenkbaar.

De basis van het concept blijft hetzelfde, de sauzen zullen in het buitenland worden aangepast aan de lokale markt.

Bram Ladage begon in 1967 met een patatkraam op de markt van Rotterdam. Twintig jaar later breidde hij zijn formule uit tot een franchiseconcept. Momenteel heeft het bedrijf 31 vestigingen in Nederland en een in Duitsland. In totaal zijn er 550 personen werkzaam.

Lees meer over:

Welkom op het nieuwe NUzakelijk

Welkom op het nieuwe NUzakelijk
Met NUzakelijk duiken we dieper in het zakelijke nieuws en lichten we mkb-nieuws uit.

De werkdag van

De werkdag van
Mark Kulsdom van The Dutch Weed Burger: 'Een eigen bedrijf betekent voor mij niet dat je tachtig uur per week moet werken.'

In de praktijk

In de praktijk
Olivier van Oord van Minibrew: 'Mensen zijn gewone pils beu.'
Tip de redactie