Voormalig baas TNT aan het roer van LeasePlan

Autoleasebedrijf LeasePlan heeft Tex Gunning aangesteld als topman. Hij was tussen 2013 en 2016 bestuursvoorzitter van expressbezorger TNT Express, dat toen werd overgenomen door het Amerikaanse FedEx.

Daarvoor was Gunning onder meer werkzaam bij AkzoNobel en topman van uitzender Vedior, die onder zijn leiding in 2008 werd verkocht aan Randstad. Ook een andere voormalig TNT-medewerker, Marco van Kalleveen, gaat aan de slag bij LeasePlan. Hij wordt daar operationeel directeur.

Gunning en Van Kalleveen volgen respectievelijk Vahid Daemi en Sven-Torsten Huster op. Laatstgenoemde blijft nog wel tot eind dit jaar zijn baan delen met Van Kalleveen. De Nederlandsche Bank heeft de benoemingen goedgekeurd.

LeasePlan werd vorig jaar door eigenaren Volkswagen en bankier Friedrich von Metzler verkocht aan een groep investeerders, waaronder de Nederlandse pensioenuitvoerder PGGM. Met de transactie was 3,7 miljard euro gemoeid.

Lees meer over:

Welkom op het nieuwe NUzakelijk

Welkom op het nieuwe NUzakelijk
Met NUzakelijk duiken we dieper in het zakelijke nieuws en lichten we mkb-nieuws uit.

De werkdag van

De werkdag van
NUzakelijk neemt wekelijks een werkdag door met een ondernemer.

In de praktijk

In de praktijk
NUzakelijk vraagt wekelijks een ondernemer die onderdeel van het nieuws is wat het nieuws voor hem of haar in de praktijk betekent.
Tip de redactie