'Weinig vluchtelingen bij Duitse topbedrijven'

De dertig bedrijven in de Duitse DAX-hoofdindex van de beurs in Frankfurt hebben in totaal slechts 63 vluchtelingen in dienst, van de circa 1 miljoen vluchtelingen die vorig jaar naar Duitsland kwamen.

Van die 63 vluchtelingen gaat het om vijftig mensen die werken bij postbedrijf Deutsche Post DHL, waar ze post sorteren of bezorgen, meldt persbureau Reuters op basis van eigen onderzoek.

Verschillende ondernemingen gaven aan het discriminatie te vinden mensen om hun migratiegeschiedenis te vragen en weten daarom niet of ze überhaupt vluchtelingen in dienst hebben. Verder stellen veel bedrijven dat het merendeel van de vluchtelingen onvoldoende de Duitse taal beheerst of niet gekwalificeerd genoeg is.

Topmensen uit het Duitse bedrijfsleven praten woensdag met bondskanselier Angela Merkel over de gebrekkige gang van zaken bij het aan werk helpen van vluchtelingen.

De Duitse bevolking is erg sceptisch over het opleidingsniveau en de arbeidsperspectieven voor vluchtelingen, meldde het vooraanstaande economisch onderzoeksbureau Ifo woensdag.

Driekwart van de Duitsers beschouwt het gemiddelde opleidingsniveau van asielzoekers als laag en meer dan de helft denkt niet dat vluchtelingen zullen helpen het gebrek aan vakbekwaam personeel terug te dringen.

Lees meer over:

Ondernemen in de zomer

Ondernemen in de zomer
Het weer is essentieel voor de bedrijfsvoering bij bootverhuurder Pieter Jongschaap in Kalenberg, vlak bij Giethoorn.

De werkdag van

De werkdag van
Karin Sluis van Witteveen+Bos: 'Ik ben wel echt meewerkend voorvrouw'

In de praktijk

In de praktijk
Volgens ondernemer Jan van Zon willen mensen steeds grotere en gekkere caravans en campers.
Tip de redactie