Turks ziekenhuisconcern opent medisch centrum in Amsterdam

Het Turkse ziekenhuisconcern Acibadem opent aan het eind van dit jaar een medisch centrum in Amsterdam. 

De onderneming is onderdeel van de beursgenoteerde zorggigant IHH. Met de komst naar Amsterdam hoopt het zorgbedrijf ook voet aan de grond te krijgen in West-Europa, schrijft het vakblad Medisch Contact woensdag. 

Acibadem Hospitals Group werd opgericht in 1991 en heeft 21 ziekenhuizen. De groep is niet alleen in Turkije een belangrijke speler op de ziekenhuismarkt, maar ook in landen als Bulgarije en Macedonië.

Acibadem kocht in juni 3600 vierkante meter kantoorruimte in een nieuw kantoorpand in Amsterdam-West, met de optie om dit flink uit te breiden.

Directeur Koray Yuruk zegt tegen Medisch Contact dat het centrum zich richt op "iedereen". ''Maar de meeste Turkse Nederlanders kennen de naam Acibadem, daar hebben we geen marketing voor nodig''. Het ziekenhuis gaat vooral diagnostische onderzoeken en kleine operaties doen.

Het bedrijf zegt te voldoen aan de wettelijke eisen en hoopt 1 december open te gaan. De contracten met zorgverzekeraars zijn echter nog niet rond.

Lees meer over:

Ondernemen in de zomer

Ondernemen in de zomer
Het weer is essentieel voor de bedrijfsvoering bij bootverhuurder Pieter Jongschaap in Kalenberg, vlak bij Giethoorn.

De werkdag van

De werkdag van
Emile Stuy van Anker Stuy wil een duidelijke agenda voor zijn buitenlandse reizen: 'Rondhangen stuit me tegen de borst.'

In de praktijk

In de praktijk
Volgens ondernemer Jan van Zon willen mensen steeds grotere en gekkere caravans en campers.
Tip de redactie