Zaak FNV tegen thuiszorgaanbieder Axxicom te complex voor kort geding

De zaak van vakbond FNV tegen thuiszorgaanbieder Axxicom is te complex om af te handelen in een kort geding.

Dat bepaalde een rechter dinsdag, maakt de vakbond bekend. FNV Zorg & Welzijn was naar de rechter gestapt om een behoud van arbeidsvoorwaarden te regelen voor ruim tweeduizend werknemers die van het failliete TSN Thuiszorg overkwamen.

"We gaan uiteraard verder kijken hoe we de thuiszorgmedewerkers juridisch kunnen helpen", zei cao-onderhandelaar Sarah Dobbe van FNV na de uitspraak. "Wij blijven van mening dat het niet rechtmatig is."

Sommige thuiszorgmedewerkers verliezen met de overstap een derde van hun inkomen, terwijl ze hetzelfde werk blijven doen als voorheen. FNV vindt zo'n verslechtering van de arbeidsomstandigheden niet kunnen.

Kort geding

Het kort geding werd door de vakbond namens drie thuiszorgmedewerkers aangespannen. De actie geldt ook voor duizenden andere oud-medewerkers van TSN die door andere thuiszorgorganisaties zijn overgenomen.

Verschillende gemeenten besloten geen huishoudelijke hulp meer af te nemen bij TSN Thuiszorg, waardoor de instelling failliet ging.

Lees meer over:

Tips

Tips
Hoogleraar Vareska van de Vrande over samenwerking en innovatie: 'Het wordt steeds lastiger om baanbrekende innovaties als bedrijf alleen te bereiken.'

De werkdag van

De werkdag van
Marianne van Sasse van Ysselt van Secrid: 'We zijn een beetje de vader en de moeder van het bedrijf'

In de praktijk

In de praktijk
Oprichter DE Unie over duurzaamheid: 'Er is nog een groep slapende consumenten.'
Tip de redactie