Asscher maakt afspraak met China over dubbele sociale premies

Nederlandse bedrijven in China hoeven voortaan voor hun Nederlandse personeel alleen nog in ons land premies te betalen voor AOW en WW.

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) heeft hierover maandag een sociale zekerheidsverdrag getekend met zijn Chinese collega Yin Weimin.

De verwachting is dat de Nederlandse bedrijven miljoenen zullen besparen. Het verdrag zal waarschijnlijk volgend jaar gaan gelden. Overigens hoeven ook Chinese bedrijven in Nederland niet meer dubbel te betalen.

Minister Asscher: ''Wij willen met dit verdrag onze relatie met China versterken en de concurrentiepositie voor het Nederlandse bedrijfsleven verbeteren. Ook wordt het hiermee aantrekkelijker voor Chinese bedrijven om zich in Nederland te vestigen. Daarmee komen er meer banen bij."

Volgens het ministerie van Sociale Zaken hebben ruim negenhonderd Nederlandse bedrijven inmiddels vijftienhonderd vestigingen in China.

In Nederland zijn ongeveer vijfhonderd Chinese ondernemingen actief. De handel in goederen tussen China en Nederland is 43 miljard euro per jaar.

Lees meer over:

Ondernemen in de zomer

Ondernemen in de zomer
Het weer is essentieel voor de bedrijfsvoering bij bootverhuurder Pieter Jongschaap in Kalenberg, vlak bij Giethoorn.

De werkdag van

De werkdag van
Karin Sluis van Witteveen+Bos: 'Ik ben wel echt meewerkend voorvrouw'

In de praktijk

In de praktijk
Volgens ondernemer Jan van Zon willen mensen steeds grotere en gekkere caravans en campers.
Tip de redactie