Niels Onkenhout wordt topman Nederlandse Loterij

Niels Onkenhout wordt de nieuwe topman van de Nederlandse Loterij, de kansspelorganisatie die is ontstaan uit de fusie tussen de Nederlandse Staatsloterij en De Lotto.

Onkenhout (55) is oud-directievoorzitter van supermarkt C1000 en voormalig lid van de raad van bestuur van Jumbo Groep Holding. Hij wordt nu nog ingewerkt en zal later dit jaar het stokje overnemen van de huidige hoogste baas, Frans van Steenis.

Van Steenis, die begin volgend jaar met pensioen gaat, staat pas sinds 1 april dit jaar aan het hoofd van de fusieorganisatie. Daarvoor was hij ruim vijf jaar algemeen directeur van de Nederlandse Staatsloterij, waar hij het fusieproces met De Lotto leidde. Hij blijft na zijn opvolging nog als adviseur betrokken bij een aantal dossiers.

Onder de Nederlandse Loterij vallen de kansspelen Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. Door de fusie zijn er in de Nederlandse loterijmarkt nog maar twee grote organisaties over. Naast de Nederlandse Loterij is de Goede Doelenloterij, met onder meer de Postcodeloterij en de Vriendenloterij, de tweede organisatie.

Op termijn valt echter meer concurrentie te verwachten. Door de nieuwe wet Kansspelen op Afstand (KOA) wordt deze markt straks ook voor buitenlandse (online)aanbieders opengesteld.

Lees meer over:

Tips

Tips
Tips om financieel gezond gedrag bij werknemers te bevorderen.

De werkdag van

De werkdag van
Marianne van Sasse van Ysselt van Secrid: 'We zijn een beetje de vader en de moeder van het bedrijf'

In de praktijk

In de praktijk
Fabian Paagman van boekwinkel Paagman in Den Haag won de titel retailondernemer van het jaar.
Tip de redactie