Overheid moet mensen laten profiteren van windparken op zee

De overheid moet ervoor zorgen dat mensen voortaan kunnen investeren in windparken op zee. Dat stelt Meewind, een duurzaam beleggingsfonds, zaterdag in een open brief aan minister Henk Kamp (Economische Zaken) en de Tweede Kamer.

''Dit verhoogt de betrokkenheid van burgers bij duurzame energieproductie. Zij kunnen dan ook profiteren van het rendement en niet alleen blijven kijken naar de hoge subsidiebedragen die naar grote bedrijven gaan'', aldus Willem Smelik, bestuurder bij Meewind.

Door het groeiende animo voor duurzaam sparen en beleggen zou een project met windmolens op zee, zoals dat voor de kust van Borssele, volgens Meewind 40.000 particuliere beleggers kunnen aantrekken. In projecten voor de Belgische kust zouden al 7500 Nederlanders participeren, zo stelt Smelik.

Het fonds schrijft in de brief dat mensen op diverse manieren kunnen deelnemen aan de projecten. Voorbeelden zijn het zelf kopen van aandelen vanaf 1000 euro, deelname via een energiemaatschappij of zelfs via een spaarsysteem bij de supermarkt in de vorm van koopzegels.

Lees meer over:

Ondernemen in de zomer

Ondernemen in de zomer
Het weer is essentieel voor de bedrijfsvoering bij bootverhuurder Pieter Jongschaap in Kalenberg, vlak bij Giethoorn.

De werkdag van

De werkdag van
Emile Stuy van Anker Stuy wil een duidelijke agenda voor zijn buitenlandse reizen: 'Rondhangen stuit me tegen de borst.'

In de praktijk

In de praktijk
Volgens ondernemer Jan van Zon willen mensen steeds grotere en gekkere caravans en campers.
Tip de redactie