Meer omzet voor grootste onafhankelijke wiekenbouwer

LM Wind Power, de grootste onafhankelijke wiekenbouwer ter wereld, presteert goed door de sterke groei van de windindustrie. 

LM heeft de omzet in het eerste half jaar op jaarbasis met bijna 40 procent zien toenemen, tot ruim 491 miljoen euro. De nettowinst kwam uit op dik 26 miljoen euro, vergeleken met een plus van 3 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

De onderneming is ook in Nederland actief. De technologie om de wieken en de verbeterde aerodynamica mogelijk te maken, ontwikkelen de Denen voor een belangrijk deel in hun onderzoekscentrum in Heerhugowaard. Daar werken ongeveer dertig Nederlandse ingenieurs.

Inmiddels draait ongeveer een op de vijf windturbines op windparken wereldwijd met wieken van LM, aldus het bedrijf. De wiekenbouwer introduceerde eerder dit jaar ook de grootste molenwieken ter wereld. Die hebben een lengte van wel meer dan 88 meter en zijn bedoeld voor windmolens op zee.

Windmolenparken rijzen tegenwoordig op veel plaatsen als paddenstoelen de grond uit en dat betekent veel extra werk voor het Deense bedrijf.

Lees meer over:

Welkom op het nieuwe NUzakelijk

Welkom op het nieuwe NUzakelijk
Met NUzakelijk duiken we dieper in het zakelijke nieuws en lichten we mkb-nieuws uit.

De werkdag van

De werkdag van
NUzakelijk neemt wekelijks een werkdag door met een ondernemer.

In de praktijk

In de praktijk
NUzakelijk vraagt wekelijks een ondernemer die onderdeel van het nieuws is wat het nieuws voor hem of haar in de praktijk betekent.
Tip de redactie