Thuiszorginstantie Stichting ZorgBedrijf krijgt doorstart

Thuiszorgorganisatie Stichting ZorgBedrijf en dochterbedrijf Thuiszorg Noord-Holland krijgen een doorstart. Vrijwel alle arbeidscontracten blijven behouden.

De instanties worden overgenomen door branchegenoten, zegt curator Arthur Sweens donderdag tegen NU.nl.

De contracten van Stichting ZorgBedrijf en Thuiszorg Noord-Holland worden overgeheveld naar De Zorgcirkel in Purmerend, Omring in Hoorn en het Amsterdamse Miep BV. 

Vrijwel alle tweehonderd medewerkers van Stichting ZorgBedrijf behouden hun baan. Ook de arbeidsvoorwaarden blijven volgens de curator "min of meer gelijk". "Alleen de vijf medewerkers op het kantoor vallen helaas buiten de boot", aldus Sweens. 

De curator zegt blij te zijn dat de doorstart gelukt is. "De instanties kunnen op dezelfde weg doorgaan. Dat is fijn, zowel voor de cliënten als voor de medewerkers."

Combinatie

De zorgcontracten met verzekeraars worden voortgezet door een combinatie van De Zorgcirkel en Omring. Die laatste partij neemt de wijkverpleging in de regio Den Helder, Schagen en Hollands Kroon over, terwijl De Zorgcirkel verantwoordelijk wordt voor de regio Alkmaar.

Miep BV neemt de huishoudelijke zorgtaken van het ZorgBedrijf over. "Door deze combinatie wordt de zorg voor de cliënten in het hele gebied van het ZorgBedrijf gewaarborgd", aldus de curator.

Sector

Vorige maand werden de Noord-Hollandse zorginstanties failliet verklaard. Stichting ZorgBedrijf was niet de enige zorgorganisatie die te kampen had met moeilijkheden. Afgelopen maanden gingen meerdere (thuis)zorgbedrijven failliet.

Onlangs werd al bekend dat ook de Twentse thuiszorginstantie Solace wordt overgenomen door branchegenoot Tzorg. Het bedrijf is bereid om met al het personeel door te gaan.

Lees meer over:

Welkom op het nieuwe NUzakelijk

Welkom op het nieuwe NUzakelijk
Met NUzakelijk duiken we dieper in het zakelijke nieuws en lichten we mkb-nieuws uit.

De werkdag van

De werkdag van
NUzakelijk neemt wekelijks een werkdag door met een ondernemer.

In de praktijk

In de praktijk
NUzakelijk vraagt wekelijks een ondernemer die onderdeel van het nieuws is wat het nieuws voor hem of haar in de praktijk betekent.
Tip de redactie