Minder bedrijven opgestart in juli

In de maand juli zijn 5 procent minder bedrijven gestart dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal registreerden zich in juli 12.985 nieuwe ondernemingen bij de Kamer van Koophandel (KvK).

Dat blijkt uit recente cijfers van het Handelsregister, zo maakt de KvK donderdag bekend. Alleen in de zorg en in de horeca groeide het aantal bedrijven.

Het aantal starters daalde het sterkst in Utrecht en Limburg. In de meeste provincies steeg bovendien het aantal gestopte bedrijven. Alleen in Noord-Holland en Drenthe steeg het aantal starters, met respectievelijk 3 en 15 procent.

Zzp'ers

In totaal zijn er in 2016 tot nu toe 36.841 bedrijven bij gekomen. Volgens de Kamer van Koophandel bestaat die aanwinst voor 99 procent uit zzp'ers.

Het totaal aantal geregistreerde vestigingen bedraagt op 1 augustus 1.814.915. Ruim 1,7 miljoen daarvan zijn hoofdvestigingen. Van alle Nederlandse bedrijven bestaat 50 procent uit zelfstandigen zonder personeel. Een kwart behoort tot het midden- en kleinbedrijf (mkb).

Lees meer over:

Welkom op het nieuwe NUzakelijk

Welkom op het nieuwe NUzakelijk
Met NUzakelijk duiken we dieper in het zakelijke nieuws en lichten we mkb-nieuws uit.

De werkdag van

De werkdag van
NUzakelijk neemt wekelijks een werkdag door met een ondernemer.

In de praktijk

In de praktijk
NUzakelijk vraagt wekelijks een ondernemer die onderdeel van het nieuws is wat het nieuws voor hem of haar in de praktijk betekent.
Tip de redactie