Roger van Boxtel blijft langer topbestuurder bij NS

Roger van Boxtel blijft langer aan als president-directeur van de NS. Vorig jaar zomer was hij voor de duur van een jaar aangesteld. Op verzoek van de raad van commissarissen gaat hij nog een tijd door.

''Hij blijft aan totdat is voorzien in de definitieve invulling van de positie van president-directeur. Naar verwachting zal dit begin volgend jaar het geval zijn'', aldus de NS dinsdag.

Bij zijn aantreden kreeg Van Boxtel de opdracht de NS in rustiger vaarwater te brengen en het vertrouwen in de organisatie te herstellen. Hij volgde Timo Huges op.

Huges moest vertrekken, nadat de raad van commissarissen het vertrouwen in hem had opgezegd. In het onderzoek naar de aanbesteding voor openbaar vervoer in Limburg waren onregelmatigheden opgedoken. Huges kreeg geen geld mee bij zijn vertrek.

Van Boxtel was voor D66 minister en lid van de Tweede en Eerste Kamer. Van 1998 tot 2002 was hij minister zonder portefeuille voor grote steden- en integratiebeleid. Ook is hij voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgverzekeraar Menzis geweest.

Lees meer over:

Welkom op het nieuwe NUzakelijk

Welkom op het nieuwe NUzakelijk
Met NUzakelijk duiken we dieper in het zakelijke nieuws en lichten we mkb-nieuws uit.

De werkdag van

De werkdag van
NUzakelijk neemt wekelijks een werkdag door met een ondernemer.

In de praktijk

In de praktijk
NUzakelijk vraagt wekelijks een ondernemer die onderdeel van het nieuws is wat het nieuws voor hem of haar in de praktijk betekent.
Tip de redactie