Investeerders steken 3 miljoen in online-printplatform Helloprint

Een groep investeerders, onder wie miljonair Gert jan Munneke, neemt voor een bedrag van 3 miljoen euro een minderheidsbelang in online-printplatform Helloprint.

Onder andere een deel van het huidige management heeft geld gestoken in het bedrijf. In een persbericht wordt gesproken van een van de snelst groeiende startups van Nederland.

Helloprint is een verzameling van veertig webwinkels. Jaarlijks bestellen ruim honderdduizend bedrijven en consumenten printproducten en marketingmaterialen bij het concern. De omzet groeide in de afgelopen drie jaar naar 30 miljoen euro.

Het concern uit Rotterdam wil met het groeikapitaal het personeelsbestand uitbreiden van honderd naar honderdvijftig werknemers. Ook mikt Helloprint op verdere uitbreiding in het buitenland van vijf naar dertien landen.

Directeur en oprichter Hans Scheffer zegt dat hij niet op zoek was naar een investeerder. "Wij waren wel op zoek naar een ondernemende investeerder die expertise toevoegt, die weet hoe het is om een enorme groei door te maken en die bovendien het online medialandschap erg goed kent. Gert Jan is zo’n ondernemende investeerder."

Lees meer over:

Tips

Tips
Door robots in te zetten kunnen ondernemers een grotere markt aanboren.

De werkdag van

De werkdag van
Taco Carlier van VanMoof: 'Als het even kan, vergaderen fietsend.'

In de praktijk

In de praktijk
De Keukenhof is elk jaar tien maanden dicht. NU.nl vroeg directeur Bart Siemerink hoe ze te werk gaan.
Tip de redactie