'Biedingen op modehuis McGregor afgewezen'

De biedingen van geïnteresseerde partijen op modehuis McGregor zijn afgewezen door de curator.

Dit meldt Het Financieele Dagblad op basis van anonieme bronnen. Onder andere investeringsfondsen Alteri en Apollo en de Chinese familie Lo kregen naar verluidt nul op het rekest.

Volgens de zakenkrant is het problematisch dat de aandeelhouders van McGregor ook de belangrijkste schuldeisers van de kledingwinkelketen zijn.

Volgens betrokkenen denken deze partijen met het verkopen van de voorraden meer geld te kunnen verdienen dan met een eventuele doorstart. Dit brengt wel de banen van de 1.200 werknemers in gevaar.

McGregor telt honderdvijftig eigen winkels in de formules McGregor, Gaastra en Adam Brandstore. Hiervan staan er ongeveer tachtig in de Benelux. 

Woensdag

De curatoren van McGregor verwachten uiterlijk woensdag uitsluitsel te kunnen geven over de toekomst van het failliete modebedrijf. Dat heeft een woordvoerder dinsdag gezegd.

Volgens de zegsman wordt nog altijd gesproken met de huidige eigenaren van McGregor en met potentiële kopers. Eind juni werd het bedrijf, dat tevens eigenaar is van de merken Adam Menswear en Gaastra, failliet verklaard.

De zegsman wilde geen commentaar geven op het bericht in Het Financieele Dagblad. "Er is nog geen definitief besluit genomen", zei hij.

Lees meer over:

Welkom op het nieuwe NUzakelijk

Welkom op het nieuwe NUzakelijk
Met NUzakelijk duiken we dieper in het zakelijke nieuws en lichten we mkb-nieuws uit.

De werkdag van

De werkdag van
NUzakelijk neemt wekelijks een werkdag door met een ondernemer.

In de praktijk

In de praktijk
NUzakelijk vraagt wekelijks een ondernemer die onderdeel van het nieuws is wat het nieuws voor hem of haar in de praktijk betekent.
Tip de redactie