Geen heropening van onderzoek naar investeringsfonds Palm Invest

Er komt geen nieuw onderzoek naar de teloorgang van het investeringsfonds Palm Invest. 

Dat stelt curator Evert Baart woensdag naar aanleiding van een claim van de Stichting Gedupeerden Palm Invest dat een derde hoofdrolspeler in de vastgoedfraudezaak de dans zou zijn ontsprongen.

De stichting beschuldigde fiscalist Paul van L. maar had dat niet mogen doen. De stichting heeft excuses gemaakt en zei daarbij dat ze de beschuldiging nooit had mogen uiten. Ze zijn ''onjuist en ongefundeerd''.

Volgens de curator heeft Van L. altijd volledig medewerking verleend en alle gevraagde informatie verstrekt. ''Ik heb op basis van het door mij in samenwerking met het Openbaar Ministerie en FIOD uitgevoerde onderzoek geen enkele aanwijzing dat Paul van L. betrokken is bij enig strafbaar feit in verband met het faillissement van Palm Invest. Ik zie dan ook geen aanleiding om het afgesloten onderzoek te heropenen'', stelde Baart woensdag.

In 2008 ontstond veel ophef toen bleek dat ruim 30 miljoen euro die door vierhonderd beleggers was ingelegd in het vastgoedproject Palm Invest voor een groot deel niet bleek te zijn geïnvesteerd in villa’s en appartementen op palmeilanden in Dubai.

Lees meer over:

Tips

Tips
Voorkom deze fouten bij het aanvragen van een octrooi.

De werkdag van

De werkdag van
Lodewijk Varossieau, oprichter en directeur van reclamebureau Superrebel: 'Maandag is mijn afspraakloze dag'

In de praktijk

In de praktijk
Brancheorganisatie schippers over gestremde stuw: 'Voor het beantwoorden van de schuldvraag is onafhankelijk onderzoek nodig.'
Tip de redactie