Nieuwe wisselingen in bestuur VDL Groep

De top van het Eindhovens familiebedrijf VDL Groep staat de komende periode de nodige wisselingen te wachten. 

Eerder was al bekend dat president-directeur Wim van der Leegte per 1 november zal worden opgevolgd door zoon Willem.

Financieel directeur Jan Karssen en adjunct-directeur Wim van Bakel bereiken de pensioengerechtigde leeftijd en stoppen.

Karssen, die ook directeur is van VDL Nederland, zal in de loop van 2017 terugtreden. Voor Van Bakel eindigt het werkzame leven 1 augustus. Beiden zullen als adviseur aan VDL verbonden blijven. Wim van der Leegte treedt toe tot de raad van commissarissen.

Daarnaast werd bekend dat adjunct-directeur Joost Govaarts, die tevens de leiding heeft over VDL Nedcar per 1 januari terugtreedt uit het directieteam. Paul van Vroonhoven wordt de nieuwe financieel eindverantwoordelijke. Hij was vele jaren de externe accountant van het bedrijf.

De toekomstige directie van VDL Groep bestaat uit zeven personen. Naast voorzitter Willem van der Leegte en Van Vroonhoven zijn dat Jennifer van der Leegte, Pieter van der Leegte, Wim Maathuis, Jan Mooren en Theo Toussaint.

Lees meer over:

Welkom op het nieuwe NUzakelijk

Welkom op het nieuwe NUzakelijk
Met NUzakelijk duiken we dieper in het zakelijke nieuws en lichten we mkb-nieuws uit.

De werkdag van

De werkdag van
NUzakelijk neemt wekelijks een werkdag door met een ondernemer.

In de praktijk

In de praktijk
NUzakelijk vraagt wekelijks een ondernemer die onderdeel van het nieuws is wat het nieuws voor hem of haar in de praktijk betekent.
Tip de redactie