Nederlandse bouwproductie groeit harder dan in rest van EU

De productie van de Nederlandse bouwsector groeit sinds het derde kwartaal van 2014 harder dan gemiddeld in de Europese Unie.

De Nederlandse bouw heeft inmiddels ruim afstand genomen van het productiedieptepunt van begin 2013, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), mede op basis van cijfers van Eurostat.

In het eerste kwartaal van 2016 kwam de bouwproductie in Nederland 17 procent boven dit dieptepunt uit. Dat is aanmerkelijk meer dan de gemiddelde bouwproductie in de EU. Die steeg in deze periode 7 procent uit boven het laagste punt van begin 2013.

Tussen begin 2013 en midden 2014 bleef de groei van de Nederlandse bouwproductie nog achter bij het Europese gemiddelde.

Crisis

Nederland heeft weliswaar het dieptepunt van de bouwcrisis achter de rug, maar het niveau van voor de crisis is nog niet in zicht. Begin 2016 lag de bouwproductie in Nederland nog 12 procent onder het niveau van begin 2008, toen de crisis in de Europese bouw als geheel zich voor het eerst liet voelen.

De bouwproductie in de EU lag begin 2016 nog 21 procent onder het niveau van voor de crisis.

Lees meer over:

Ondernemen in de zomer

Ondernemen in de zomer
Het weer is essentieel voor de bedrijfsvoering bij bootverhuurder Pieter Jongschaap in Kalenberg, vlak bij Giethoorn.

De werkdag van

De werkdag van
Emile Stuy van Anker Stuy wil een duidelijke agenda voor zijn buitenlandse reizen: 'Rondhangen stuit me tegen de borst.'

In de praktijk

In de praktijk
Volgens ondernemer Jan van Zon willen mensen steeds grotere en gekkere caravans en campers.
Tip de redactie