Dell verkoopt softwaretak aan investeerders

Dell verkoopt zijn softwaredivisie aan de op technologie gerichte investeerders Francisco Partners en Elliott Management.

Dat maakt de Amerikaanse computerfabrikant maandag bekend. De overnamesom werd niet genoemd, maar volgens verscheidene media bedraagt die ruim 2 miljard dollar.

Het technologiebedrijf, dat bijna drie jaar geleden van de beurs werd gehaald door onder meer oprichter en topman Michael Dell, haalt momenteel flink de bezem door de organisatie.

Eerder werden ook al de activiteiten op het gebied van zakelijke dienstverlening te gelde gemaakt. Die gingen voor ruim 3 miljard dollar naar het Japanse NTT.

De computerfabrikant zoekt vooral groei in dataopslag. Vorig jaar kondigde het de overname aan van EMC, wereldmarktleider op dat terrein. Met een overnamesom van 67 miljard dollar wordt dat de grootste overname ooit in de technologiesector.

Om die enorme overname financieel rond te krijgen zonder al te diep in de schulden te belanden, moet Dell zijn balans flink versterken. Daarom worden onderdelen van de hand gedaan die niet in de toekomstplannen passen.

Afgelopen maand wist het bedrijf voor 16 miljard dollar aan obligaties te slijten. De opbrengst is eveneens bedoeld voor de acquisitie van EMC.

Lees meer over:

Tips

Tips
Waar je als ondernemer op moet letten bij de belastingaangifte.

De werkdag van

De werkdag van
Taco Carlier van VanMoof: 'Als het even kan, vergaderen fietsend.'

In de praktijk

In de praktijk
De Keukenhof is elk jaar tien maanden dicht. NU.nl vroeg directeur Bart Siemerink hoe ze te werk gaan.
Tip de redactie