Center Parcs wil bungalows opknappen met geld particuliere beleggers

Center Parcs wil zijn vakantieparken een flinke opknapbeurt geven. Het geld dat daarvoor nodig is, zo'n 400 miljoen euro in totaal, wordt bijeen gebracht door de bungalows te verkopen aan particuliere beleggers.

Dat bevestigt het bedrijf donderdag na een bericht in Het Financieele Dagblad.

De huisjes van Center Parcs zijn nu eigendom van institutionele investeerders. Die werken mee aan de verkoop, die bij elkaar 1,2 miljard euro moet opleveren. Een derde van dat bedrag is bestemd voor investeringen, de rest gaat naar de huidige eigenaars.

''We investeren continu in onze parken'', zei directeur Mark Haak Wegman van Center Parcs. ''Dat willen we versnellen.'' Omdat de genoemde 400 miljoen euro neerkomt op twee derde van de jaaromzet, zijn daarvoor nieuwe geldschieters nodig.

Stijgende bezettingsgraden bewijzen volgens de topman dat klanten blijven komen bij Center Parcs, steeds vaker ook uit het buitenland. Maar ze willen wel meer luxe dan voorheen. ''Denk aan een regendouche, een sauna, een kookeiland en een draadloos netwerk om muziek te streamen.''

Bij elkaar zijn zo'n zevenduizendwoningen in Nederland, België en Duitsland beschikbaar voor verkoop. De prijzen zijn afhankelijk van het soort huisje en de locatie, maar beginnen ongeveer bij een ton. Daarop biedt Center Parcs, dat zelf verantwoordelijk blijft voor de exploitatie, een gegarandeerd rendement van 5 procent.

Lees meer over:

Ondernemen in de zomer

Ondernemen in de zomer
Het weer is essentieel voor de bedrijfsvoering bij bootverhuurder Pieter Jongschaap in Kalenberg, vlak bij Giethoorn.

De werkdag van

De werkdag van
Emile Stuy van Anker Stuy wil een duidelijke agenda voor zijn buitenlandse reizen: 'Rondhangen stuit me tegen de borst.'

In de praktijk

In de praktijk
Volgens ondernemer Jan van Zon willen mensen steeds grotere en gekkere caravans en campers.
Tip de redactie