Aantal faillissementen daalt opnieuw

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is opnieuw gedaald. 

In mei werden er 46 faillissementen minder uitgesproken dan in april, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. De meeste faillissementen zijn opnieuw uitgesproken in de handel.

Het aantal faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd, piekte in mei 2013. Daarna was er sprake van een dalende trend en bereikte het aantal faillissementen in augustus 2015 het laagste niveau sinds oktober 2008.

Vervolgens liep het aantal faillissementen zes maanden lang bijna onafgebroken op. Sinds maart daalt het aantal faillissementen echter weer, aldus het statistiekbureau. Toch is vergeleken met augustus 2015 het niveau nog iets hoger.

In totaal werden er in mei 379 bedrijven en instellingen, exclusief eenmanszaken, failliet verklaard. De meeste faillissementen werden uitgesproken in de handel. Bij de financiële instellingen kwam het aantal faillissementen uit op 66. De handel en de financiële dienstverlening behoren tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven.

Relatief gezien zijn de meeste bedrijven failliet verklaard in de horeca, aldus het CBS.

Lees meer over:

Ondernemen in de zomer

Ondernemen in de zomer
Het weer is essentieel voor de bedrijfsvoering bij bootverhuurder Pieter Jongschaap in Kalenberg, vlak bij Giethoorn.

De werkdag van

De werkdag van
Emile Stuy van Anker Stuy wil een duidelijke agenda voor zijn buitenlandse reizen: 'Rondhangen stuit me tegen de borst.'

In de praktijk

In de praktijk
Volgens ondernemer Jan van Zon willen mensen steeds grotere en gekkere caravans en campers.
Tip de redactie