Nederland houdt hoogste kredietwaardering bij S&P

Nederland blijft onverminderd een van de meest kredietwaardige landen ter wereld. Dat stelde kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) vrijdag in een rapport over de Nederlandse economie.

S&P handhaafde de kredietpositie van Nederland daarbij in de hoogste categorie: AAA ('triple A'). Volgens het ratingbureau profiteert Nederland van een solide economisch herstel, een sterke concurrentiepositie en de aanhoudende verbetering van de overheidsfinanciën.

De vooruitzichten voor de Nederlandse economie zijn volgens S&P stabiel. De kredietbeoordelaar verwacht daarbij een jaarlijkse groei van bijna 2 procent in de komende drie jaar.

Bestedingen

Die vooruitgang wordt gestimuleerd door groeiende bestedingen, die op hun beurt te danken zijn aan stijgende lonen, de lage inflatie, dalende werkloosheid en het herstel op de huizenmarkt.

S&P wees ook op de forse groei van de investeringen vorig jaar en de sterke exportpositie van Nederland. Ook in 2016 wordt een flinke toename van de investeringen verwacht, waardoor de vraag in eigen land de bijdrage van de export aan de economische groei verder zal overvleugelen.

Lees meer over:
S&P

Welkom op het nieuwe NUzakelijk

Welkom op het nieuwe NUzakelijk
Met NUzakelijk duiken we dieper in het zakelijke nieuws en lichten we mkb-nieuws uit.

De werkdag van

De werkdag van
Yves Gijrath van LXRY Media Group: 'Ik vind het lekker om hard te werken.'

In de praktijk

In de praktijk
Olivier van Oord van Minibrew: 'Mensen zijn gewone pils beu.'
Tip de redactie