Vion investeert in nieuwe rundvleesslachterij

Vleesverwerker Vion Food gaat investeren in een nieuwe slachterij voor runderen in het noorden van Nederland.

Het bedrijf, in zijn soort een van de grootste in Europa, meldt woensdag in gesprek te zijn met lokale autoriteiten over een beoogde locatie.

Het is de bedoeling dat er op de nieuwe slachterij ongeveer 2.500 runderen per week geslacht gaan worden. Daarmee biedt de vestiging naar verwachting werk aan circa honderd mensen.

Waar de nieuwe slachterij precies komt en welk investeringsbedrag ermee is gemoeid, meldde Vion niet.

Tegenslagen

Het bedrijf heeft een moeilijke periode achter de rug, met financiële tegenslagen door overnames die verkeerd uitpakten en schandalen rond de vleesverwerking. Vorig jaar werd voor het eerst weer winst gemaakt.

Vion heeft het aantal productielocaties afgelopen jaren flink teruggebracht. Maar er is ook geïnvesteerd. Zo wordt halverwege dit jaar een grote uitbreiding van de slachterij in het Duitse Waldkraiburg afgerond.

Lees meer over:

Welkom op het nieuwe NUzakelijk

Welkom op het nieuwe NUzakelijk
Met NUzakelijk duiken we dieper in het zakelijke nieuws en lichten we mkb-nieuws uit.

De werkdag van

De werkdag van
Mark Kulsdom van The Dutch Weed Burger: 'Een eigen bedrijf betekent voor mij niet dat je tachtig uur per week moet werken.'

In de praktijk

In de praktijk
Olivier van Oord van Minibrew: 'Mensen zijn gewone pils beu.'
Tip de redactie