Raad van State staat bouw outlet bij Zevenaar toe

Een omstreden outletcenter mag van de Raad van State toch bij Zevenaar gebouwd worden. 

Meerdere partijen maakten bezwaar bij de Raad van State tegen de komst van het winkelcentrum. De hoogste bestuursrechter verklaarde de klachten woensdag echter ongegrond.

De klagers, waaronder de provincie Gelderland, vreesden onder meer voor leegstand in andere winkelgebieden in de regio. De Raad van State is hier niet bang voor, omdat uit onderzoek van de gemeente Zevenaar blijkt dat er voldoende ruimte is in de markt.

De Zevenaar Fashion Outlet, zoals de locatie gaat heten, telt straks tachtig nieuwe winkels en zestienhonderd parkeerplaatsen. Naast het outletcentrum is er ruimte voor horeca en een supermarkt voor de naastgelegen woonwijk. De outlet ligt dicht bij de grens, waardoor het complex ook voor Duitse consumenten interessant kan zijn.

De directeur van Stable International, het bedrijf achter de nieuwe outlet, toont zich verheugd. Het is de bedoeling dat het centrum in 2020 de deuren opent. De outlet levert naar schatting ruim vierhonderd nieuwe banen op.

Lees meer over:

Welkom op het nieuwe NUzakelijk

Welkom op het nieuwe NUzakelijk
Met NUzakelijk duiken we dieper in het zakelijke nieuws en lichten we mkb-nieuws uit.

De werkdag van

De werkdag van
Mark Kulsdom van The Dutch Weed Burger: 'Een eigen bedrijf betekent voor mij niet dat je tachtig uur per week moet werken.'

In de praktijk

In de praktijk
Olivier van Oord van Minibrew: 'Mensen zijn gewone pils beu.'
Tip de redactie