Robeco past organisatie en management aan

Topman David Steyn en president-commissaris Bert Bruggink van Robeco hebben hun functie neergelegd. Hun vertrek hangt samen met een nieuwe ondernemingsstructuur.

De Rotterdamse vermogensbeheerder wordt apart gezet van de holding Robeco Group.meldt de firma dinsdag.

Steyn was sinds 1 november vorig jaar de hoogste baas bij Robeco, Bruggink begon op 1 januari van dit jaar als voorzitter van de raad van commissarissen. Beide kopstukken gaan aan de slag bij Orix, de Japanse vermogensbeheerder die Robeco in 2013 voor bijna 2 miljard euro overnam van Rabobank.

Bestuurslid Leni Boeren moet de overgang naar de nieuwe organisatie in goede banen leiden. Daarna zwaait ook zij af, na bijna twaalf jaar als bestuurder bij Robeco. Wie daarna de leiding krijgt bij de vermogensbeheerder, is nog niet bekend. Topman Makoto Inoue van Orix komt aan het hoofd te staan van de holding.

Robeco krijgt een eigen raad van commissarissen. Naast voorzitter Jeroen Kremers zullen Jan Nooitgedagt en Gihan Ismail daar zitting in hebben. Binnenkort worden nog meer toezichthouders benoemd. Kremers en Nooitgedagt zijn nu nog commissaris bij Robeco Group, Ismail is een voor Robeco nieuw gezicht.

Vorige week staken geruchten de kop op over spanningen tussen Robeco en zijn Japanse eigenaar. De verstoorde verhoudingen zouden aanleiding zijn geweest tot het vertrek van hoofd beleggingen Hans Rademakers en marketingdirecteur Hester Borrie, eind april.

Lees meer over:

Welkom op het nieuwe NUzakelijk

Welkom op het nieuwe NUzakelijk
Met NUzakelijk duiken we dieper in het zakelijke nieuws en lichten we mkb-nieuws uit.

De werkdag van

De werkdag van
Yves Gijrath van LXRY Media Group: 'Ik vind het lekker om hard te werken.'

In de praktijk

In de praktijk
Jan Hein Tiedema van OVG Real Estate: 'C-label voor alle kantoren is haalbaar, maar er is meer mogelijk.'
Tip de redactie