Alliander mag doorgaan met nevenactiviteiten

Netwerkbeheerder Alliander mag doorgaan met zijn nevenactiviteiten. Een klacht van energieproducent RWE, moederbedrijf van Essent, hierover bij toezichthouder ACM haalde niets uit.

ACM meldt maandag dat de huidige wet geen aanknopingspunten biedt om tegen de nevenactiviteiten van Alliander op te treden. Alliander ​heeft een softwaredienst voor energietransacties (EXE) en geeft adviezen over energiebesparingen (HOOM).

Dat betekent dat dochterbedrijven EXE, HOOM en MPARE, het platform voor energiedata van Alliander, de activiteiten mogen voortzetten. Volgens ACM zijn de diensten verwant aan infrastructuur. Bovendien houden de activiteiten geen energieproductie, -levering of -handel in.

Eerder merkte de ACM op dat netwerkbedrijven steeds meer nevenactiviteiten ontplooien, waarbij moet worden gewaakt voor activiteiten die door hun aard of omvang risico’s inhouden voor het netbeheer.

Lees meer over:

Welkom op het nieuwe NUzakelijk

Welkom op het nieuwe NUzakelijk
Met NUzakelijk duiken we dieper in het zakelijke nieuws en lichten we mkb-nieuws uit.

De werkdag van

De werkdag van
Mark Kulsdom van The Dutch Weed Burger: 'Een eigen bedrijf betekent voor mij niet dat je tachtig uur per week moet werken.'

In de praktijk

In de praktijk
Olivier van Oord van Minibrew: 'Mensen zijn gewone pils beu.'
Tip de redactie