Alliander mag doorgaan met nevenactiviteiten

Netwerkbeheerder Alliander mag doorgaan met zijn nevenactiviteiten. Een klacht van energieproducent RWE, moederbedrijf van Essent, hierover bij toezichthouder ACM haalde niets uit.

ACM meldt maandag dat de huidige wet geen aanknopingspunten biedt om tegen de nevenactiviteiten van Alliander op te treden. Alliander ​heeft een softwaredienst voor energietransacties (EXE) en geeft adviezen over energiebesparingen (HOOM).

Dat betekent dat dochterbedrijven EXE, HOOM en MPARE, het platform voor energiedata van Alliander, de activiteiten mogen voortzetten. Volgens ACM zijn de diensten verwant aan infrastructuur. Bovendien houden de activiteiten geen energieproductie, -levering of -handel in.

Eerder merkte de ACM op dat netwerkbedrijven steeds meer nevenactiviteiten ontplooien, waarbij moet worden gewaakt voor activiteiten die door hun aard of omvang risico’s inhouden voor het netbeheer.

Lees meer over:

Tips

Tips
Overweeg je om een ander bedrijf over te nemen? Lees eerst deze zes tips. 

De werkdag van

De werkdag van
Vivienne van Eijkelenborg van Difrax: 'Ik vind het lekker om rekkend en strekkend wakker te worden.'

In de praktijk

In de praktijk
De meeste buitenlandse werknemers komen naar Nederland vanwege de liefde, zegt Ilse Visser van wervingsbureau Undutchables. 
Tip de redactie