Meer orders voor Duitse fabrieken

Duitse fabrieken hebben in maart duidelijk meer orders ontvangen dan in de voorgaande maand, meldt het Duitse statistiekbureau maandag.

De orderstroom in Europa's grootste industrie was in maart 1,9 procent groter dan in februari. Dat was aanzienlijk beter dan verwacht. Economen rekenden in doorsnee op een plus van 0,6 procent.

Uit een nieuwe schatting bleek verder dat de orders in februari minder sterk afnamen dan eerder werd gedacht. Fabrieken ontvingen die maand 0,8 procent minder bestellingen dan in de eerste maand van 2016, in plaats van ruim 1 procent zoals eerder werd gemeld.

Volgens ING-econoom Carsten Brzeski voeden de cijfers de hoop op herstel in de Duitse industrie, waar de productie sinds vorige zomer nagenoeg is gestagneerd.

Hij wees er daarbij op dat het peil van de orders nu 3 procent hoger ligt dan in september vorig jaar. De toename is daarbij vooral te danken aan bestellingen uit het buitenland.

Lees meer over:

Tips

Tips
Te heet op de werkvloer? Koel af met deze tips. 

De werkdag van

De werkdag van
Atilay Uslu van Corendon: 'Een paar uurtjes werken is ook gewoon stoom afblazen.'

In de praktijk

In de praktijk
De meeste buitenlandse werknemers komen naar Nederland vanwege de liefde, zegt Ilse Visser van wervingsbureau Undutchables. 
Tip de redactie