Meer orders voor Duitse fabrieken

Duitse fabrieken hebben in maart duidelijk meer orders ontvangen dan in de voorgaande maand, meldt het Duitse statistiekbureau maandag.

De orderstroom in Europa's grootste industrie was in maart 1,9 procent groter dan in februari. Dat was aanzienlijk beter dan verwacht. Economen rekenden in doorsnee op een plus van 0,6 procent.

Uit een nieuwe schatting bleek verder dat de orders in februari minder sterk afnamen dan eerder werd gedacht. Fabrieken ontvingen die maand 0,8 procent minder bestellingen dan in de eerste maand van 2016, in plaats van ruim 1 procent zoals eerder werd gemeld.

Volgens ING-econoom Carsten Brzeski voeden de cijfers de hoop op herstel in de Duitse industrie, waar de productie sinds vorige zomer nagenoeg is gestagneerd.

Hij wees er daarbij op dat het peil van de orders nu 3 procent hoger ligt dan in september vorig jaar. De toename is daarbij vooral te danken aan bestellingen uit het buitenland.

Lees meer over:

Welkom op het nieuwe NUzakelijk

Welkom op het nieuwe NUzakelijk
Met NUzakelijk duiken we dieper in het zakelijke nieuws en lichten we mkb-nieuws uit.

De werkdag van

De werkdag van
Mark Kulsdom van The Dutch Weed Burger: 'Een eigen bedrijf betekent voor mij niet dat je tachtig uur per week moet werken.'

In de praktijk

In de praktijk
Olivier van Oord van Minibrew: 'Mensen zijn gewone pils beu.'
Tip de redactie