Disneyland geeft Fransen geen extra korting meer

Disneyland Parijs geeft niet langer prijsvoordelen aan Fransen zonder dat andere EU-burgers daar ook aanspraak op kunnen maken. Franse bezoekers van het park betaalden minder dan inwoners van andere EU-landen.

Brussel stelde in juni 2015 een onderzoek in na klachten over prijsdiscriminatie.

Zo liepen niet-Franse consumenten die online wilden boeken bepaalde voordelen mis, bijvoorbeeld omdat ze naar een ander deel van de website werden geleid of alleen met een Franse betaalpas konden afrekenen.

Het pretpark zei zelf overal in de EU dezelfde prijs voor een standaardticket te hanteren. Er waren wel tijdelijke promoties in bepaalde periodes van het jaar.

Het online boeken en betalen is nu weer in overeenstemmingen met de non-discriminatieregels in de Europese dienstenrichtlijn, aldus de woordvoerder.

''Onderscheid naar nationaliteit is niet toegestaan.'' Zij merkte daarbij overigens op dat het niet verboden is per land verschillende tarieven te vragen. Brussel is niet uit op prijsharmonisering, voegde ze daaraan toe.

Lees meer over:

Welkom op het nieuwe NUzakelijk

Welkom op het nieuwe NUzakelijk
Met NUzakelijk duiken we dieper in het zakelijke nieuws en lichten we mkb-nieuws uit.

De werkdag van

De werkdag van
Mark Kulsdom van The Dutch Weed Burger: 'Een eigen bedrijf betekent voor mij niet dat je tachtig uur per week moet werken.'

In de praktijk

In de praktijk
Olivier van Oord van Minibrew: 'Mensen zijn gewone pils beu.'
Tip de redactie