Kledingketen HoutBrox failliet verklaard

De rechtbank Oost-Brabant heeft maandag HoutBrox bv en alle daaraan gelieerde vennootschappen failliet verklaard.

Onder HoutBrox vallen ook Duthler-Intermode bv., Brova Retail Services bv. en Brova bv. Vrijdag werd door de rechtbank uitstel van betaling verleend, vaak een voorbode voor een faillissement.

Ralf van der Pas, advocaat bij Taylor Wessing in Eindhoven, en Floris Dix, van Turnaround Advocaten in Best, zijn benoemd als curator.

HoutBrox heeft ongeveer 25 vestigingen in Nederland. De kledingketens vallen onder het moederbedrijf Brova Fashion Group. Bij het bedrijf werken ongeveer 350 mensen.

De vestigingen blijven open, terwijl de curatoren werken aan een doorstart. Volgens curator Dix hebben al elf geïnteresseerde partijen zich gemeld.

HoutBrox heeft een doelgroep van dames en heren tussen de 35 en 65 jaar. De winkels van Duthler richten zich op kleding voor het hele gezin.

Brova was tot twee weken geleden geleden ook eigenaar van het kledingmerk Purdey, maar toen financierder ING de geldkraan dichtdraaide, moest het van de hand worden gedaan.. De 22 kledingwinkels zijn toen verkocht aan O&C Investments.

Video: Zo werkt een faillissement

Animatie door in60seconds

Lees meer over:

Tips

Tips
Behoud met deze tips jouw vakmensen.

De werkdag van

De werkdag van
Eduard Schaepman van Tribes over zijn werkdag: "Een scheiding van werken, leven en sporten bestaat niet."

In de praktijk

In de praktijk
Jeroen van Eeghen over de familiewaarden binnen zijn 355 jaar oude onderneming.
Tip de redactie