Verkoop snorfietsen gestegen in eerste kwartaal

De brom- en snorfietsverkoop in Nederland is in het eerste kwartaal verder aangetrokken. Er werden bij elkaar ruim 12.000 stuks aan de man gebracht, een stijging van 3,4 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van vorig jaar.

Een en ander blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van brancheorganisaties Bovag en RAI Vereniging. Die wijzen erop dat er met een totaal van 756 ook 1 procent meer speed e-bikes zijn geregistreerd. Dat zijn snelle elektrische fietsen met een kenteken.

De brommer- en fietsenbranche vaart wel bij het economisch herstel in Nederland. Met het aantrekken van de economie is de verkeersdrukte toegenomen en daarmee het aantal files. Bijkomstigheid is volgens Bovag dat meer mensen op zoek gaan naar andere vervoermiddelen dan de auto.

''Brom- en snorfietsen zijn ook uitermate geschikt voor korte en middellange afstanden'', aldus een zegsman.

Het aantal nieuwe snorfietsen lag volgens de cijfers twee keer zo hoog als het aantal nieuwe brommers: 8.020 stuks versus 4.074. De bestverkochte merken waren Piaggio, SYM en Kymco.

De verkoop van speed e-bikes kwam in januari stroef op gang, maar nam in februari en maart een hoge vlucht, met toenames van respectievelijk 21 en 24 procent. Riese & Müller wist in het eerste kwartaal de meeste exemplaren te verkopen, gevolgd door de merken Sparta en Stromer.

Lees meer over:

Tips

Tips
Zo zorg je als verkoper voor meer omzet.

De werkdag van

De werkdag van
Patrick Hurenkamp van Bloomon over zijn werkdag: 'Ik plan mijn agenda ongeveer twee weken van tevoren in'  

In de praktijk

In de praktijk
John Dijkman over tekort techneuten: 'Wij hebben 40 vacatures openstaan'
Tip de redactie