Veolia staakt verzet tegen concessie openbaar vervoer Limburg

Veolia staakt zijn verzet tegen de gunning van het openbaar vervoer in Limburg aan concurrent Arriva. Veolia heeft een eerder ingediend beroep bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven ingetrokken.

Volgens Veolia was de aanbesteding niet eerlijk verlopen. Maar Veolia is daarop teruggekomen, liet de provincie Limburg donderdag weten in een verklaring.

Aanvankelijk kreeg NS-dochter Abellio de gunning, Maar toen bleek dat er fraude was gepleegd, werd Abellio geschrapt en ging de gunning naar Arriva.

Veolia, die momenteel het openbaar vervoer in Limburg verzorgt, werd als te duur beschouwd en viel daardoor buiten de boot. Ten onrechte, vond deze vervoerder in eerste instantie.

'In het belang van reizigers'

Directeur Bart Schmeink van aandeelhouder Transdev van Veolia zei dat de vervoerder in het belang van reizigers en medewerkers de beroepsprocedure heeft ingetrokken.

Directeur Anne Hettinga van Arriva kon tot woensdag naar eigen zeggen "alleen met de handrem erop' verder met het voorbereiden van het openbaar vervoer na 11 december. Dat kan nu in volle vaart, aldus Hettinga. Arriva heeft al meer dan 200 miljoen euro in nieuwe materieel gestoken.

'Wijs besluit'

CNV Vakmensen noemt het "een wijs besluit" van Veolia. "Niemand zit te wachten op eindeloos juridisch gesteggel. Er is nu duidelijkheid over de toekomst van het openbaar vervoer in Limburg, en dat is goed nieuws voor personeel en passagiers", zegt een bestuurder.

Lees meer over:

Welkom op het nieuwe NUzakelijk

Welkom op het nieuwe NUzakelijk
Met NUzakelijk duiken we dieper in het zakelijke nieuws en lichten we mkb-nieuws uit.

De werkdag van

De werkdag van
Mark Kulsdom van The Dutch Weed Burger: 'Een eigen bedrijf betekent voor mij niet dat je tachtig uur per week moet werken.'

In de praktijk

In de praktijk
Olivier van Oord van Minibrew: 'Mensen zijn gewone pils beu.'
Tip de redactie