Vliegveld Groningen kan net als Maastricht Airport gered worden

Groningen Airport Eelde zou op dezelfde manier gered kunnen worden als Maastricht Aachen Airport. Dat denken de aandeelhouders van het vliegveld volgens het Dagblad van het Noorden.

De vijf aandeelhouders hebben twee informatieavonden belegd met Statenleden en raadsleden. De eerste avond gaat geheel over het businessmodel van Maastricht Aachen Airport, weet de krant.

Het Limburgse vliegveld werd voor een symbolisch bedrag van 1 euro overgenomen door de provincie en kon zo van de ondergang worden gered. Gemeenten in de regio staken er vervolgens miljoenen in. Later werd er een nieuwe exploitant gevonden voor het vliegveld.

Eelde en Maastricht proberen allebei lijnverbindingen op te zetten met internationale luchthavens. Als dat lukt, moet die lijndienst in de beginfase gesubsidieerd worden. 

Volgens de krant wordt het steeds duidelijker dat bestuurders het idee van een zichzelf bedruipende luchthaven los moeten laten.

Lees meer over:

Welkom op het nieuwe NUzakelijk

Welkom op het nieuwe NUzakelijk
Met NUzakelijk duiken we dieper in het zakelijke nieuws en lichten we mkb-nieuws uit.

De werkdag van

De werkdag van
Mark Kulsdom van The Dutch Weed Burger: 'Een eigen bedrijf betekent voor mij niet dat je tachtig uur per week moet werken.'

In de praktijk

In de praktijk
Olivier van Oord van Minibrew: 'Mensen zijn gewone pils beu.'
Tip de redactie