Michiel Mol stopt als bestuurslid bij ruimtereisbedrijf XCOR

De Nederlander Michiel Mol stopt als bestuurslid bij ruimtereisbedrijf XCOR Aeropspace. De ondernemer blijft als grootste aandeelhouder wel actief betrokken bij de dagelijkse gang van zaken in het bedrijf.

XCOR wil binnenkort beginnen met het aanbieden van commerciële vluchten naar de ruimte. De onderneming is zich nu aan het omvormen van een 'bedrijf van uitvinders' naar een 'goed georganiseerde' ruimtevaartorganisatie. Naast Mol treden nog twee bestuurders terug. Zij maken plaats voor meer ervaren krachten in de ruimtevaartsector.

Zakenman Mol is vooral bekend van softwarebedrijf Lost Boys en het Nederlands Formule 1-team van Spyker. Hij had ook een eigen ruimtevaartbedrijf: SXC. Dat verkocht hij in 2014 aan de Amerikaanse raketbouwer XCOR. De ondernemingen werkten al langer met elkaar samen.

Het was eigenlijk de bedoeling dat XCOR al eerder met zijn toeristische ruimtereizen zou starten. De huidige planning is dat eind dit jaar begonnen wordt met de testfase. Dan zouden volgend jaar de eerste particulieren de ruimte in kunnen. Voor de ruimtereizen zijn al meer dan driehonderd kaartjes verkocht.

Lees meer over:

Tips

Tips
Overweeg je om een ander bedrijf over te nemen? Lees eerst deze zes tips. 

De werkdag van

De werkdag van
Vivienne van Eijkelenborg van Difrax: 'Ik vind het lekker om rekkend en strekkend wakker te worden.'

In de praktijk

In de praktijk
De meeste buitenlandse werknemers komen naar Nederland vanwege de liefde, zegt Ilse Visser van wervingsbureau Undutchables. 
Tip de redactie