Michiel Mol stopt als bestuurslid bij ruimtereisbedrijf XCOR

De Nederlander Michiel Mol stopt als bestuurslid bij ruimtereisbedrijf XCOR Aeropspace. De ondernemer blijft als grootste aandeelhouder wel actief betrokken bij de dagelijkse gang van zaken in het bedrijf.

XCOR wil binnenkort beginnen met het aanbieden van commerciële vluchten naar de ruimte. De onderneming is zich nu aan het omvormen van een 'bedrijf van uitvinders' naar een 'goed georganiseerde' ruimtevaartorganisatie. Naast Mol treden nog twee bestuurders terug. Zij maken plaats voor meer ervaren krachten in de ruimtevaartsector.

Zakenman Mol is vooral bekend van softwarebedrijf Lost Boys en het Nederlands Formule 1-team van Spyker. Hij had ook een eigen ruimtevaartbedrijf: SXC. Dat verkocht hij in 2014 aan de Amerikaanse raketbouwer XCOR. De ondernemingen werkten al langer met elkaar samen.

Het was eigenlijk de bedoeling dat XCOR al eerder met zijn toeristische ruimtereizen zou starten. De huidige planning is dat eind dit jaar begonnen wordt met de testfase. Dan zouden volgend jaar de eerste particulieren de ruimte in kunnen. Voor de ruimtereizen zijn al meer dan driehonderd kaartjes verkocht.

Lees meer over:

Tips

Tips
Behoud met deze tips jouw vakmensen.

De werkdag van

De werkdag van
Eduard Schaepman van Tribes over zijn werkdag: "Een scheiding van werken, leven en sporten bestaat niet."

In de praktijk

In de praktijk
Jeroen van Eeghen over de familiewaarden binnen zijn 355 jaar oude onderneming.
Tip de redactie