Algemeen directeur Niek Jan van Kesteren vertrekt bij VNO-NCW

Niek Jan van Kesteren vertrekt als algemeen directeur bij werkgeversorganisatie VNO-NCW. Hij wordt opgevolgd door de 56-jarige Cees Oudshoorn.

Van Kesteren werd ook wel de ''ongekroonde koning van de polder'' genoemd. Hij werd eind vorig jaar tweede op de lijst van de meest invloedrijke Nederlanders van de Volkskrant, na Hans Wijers.

Van Kesteren blijft nog voor enige tijd als adviseur verbonden aan VNO-NCW en MKB-Nederland, waar Hans de Boer voorzitter is.

Zijn opvolger Oudshoorn was tot nu toe directeur beleid bij VNO-NCW en MKB-Nederland. Voor die functie is nu een vacature opengevallen. Voorheen werkte hij onder meer als directeur Algemene Economische Politiek bij het ministerie van Economische Zaken.

De directie van VNO-NCW bestaat verder uit Leendert-Jan Visser (directeur MKB-Nederland en regionale- en verenigingszaken) en Sigrid Verweij (directeur communicatie en MVO).

Lees meer over:

Tips

Tips
Te heet op de werkvloer? Koel af met deze tips. 

De werkdag van

De werkdag van
Atilay Uslu van Corendon: 'Een paar uurtjes werken is ook gewoon stoom afblazen.'

In de praktijk

In de praktijk
De meeste buitenlandse werknemers komen naar Nederland vanwege de liefde, zegt Ilse Visser van wervingsbureau Undutchables. 
Tip de redactie