'Petrochemische industrie Rotterdam heeft commissaris nodig'

Een speciale commissaris is nodig om de toekomst van de petrochemische industrie in het Rotterdamse havengebied veilig te stellen.

De commissaris zou volgens een nieuw actieplan in opdracht van de overheid de vernieuwing en samenwerking in de sector meer moeten gaan aanjagen.

Rotterdam en Moerdijk vormen samen een van de grootste petrochemische centra te wereld. Maar de sector, waar 54.000 mensen werken, heeft te maken met stevige concurrentie van Houston in Texas, Singapore en het Chinese Shanghai.

In het plan dat is opgesteld onder leiding van voormalig Shell Nederland-topman Rein Willems staat een reeks aan maatregelen, waarvan meerdere al langer onderzocht worden. Zo zou de Nieuwe Waterweg verder verdiept moeten worden.

Bedrijven doen er volgens Willems goed aan meer in te zetten op bijvoorbeeld biomassa en recycling. Daarbij is het belangrijk dat ze hun productielijnen beter op elkaar afstemmen om efficiënter te werken.

Lees meer over:

Ondernemen in de zomer

Ondernemen in de zomer
Het weer is essentieel voor de bedrijfsvoering bij bootverhuurder Pieter Jongschaap in Kalenberg, vlak bij Giethoorn.

De werkdag van

De werkdag van
Emile Stuy van Anker Stuy wil een duidelijke agenda voor zijn buitenlandse reizen: 'Rondhangen stuit me tegen de borst.'

In de praktijk

In de praktijk
Volgens ondernemer Jan van Zon willen mensen steeds grotere en gekkere caravans en campers.
Tip de redactie