Royal HaskoningDHV adviseert Sint Maarten over bouw ziekenhuis

Royal HaskoningDHV gaat de overheid op Sint Maarten adviseren bij de bouw van een nieuw ziekenhuis.

Het ingenieursbedrijf maakt dit dinsdag bekend, zonder te vermelden hoeveel de opdracht oplevert.

Het bestaande ziekenhuis op Sint Maarten is na 25 jaar toe aan vernieuwing. Bij de bouw van het nieuwe complex met 110 bedden wordt rekening gehouden met de groeiende eilandbevolking en het toerisme.

Daarnaast moet het gebouw tegen een stootje kunnen, aangezien het gebied gevoelig is voor overstromingen, orkanen en aardbevingen.

Advies

Royal HaskoningDHV staat de overheid op het Caribische eiland met raad en daad bij tijdens de voorbereiding en aanbesteding. Tijdens de bouw zelf ziet het bedrijf toe op het tijdschema, de kosten en de kwaliteit. Daarbij wordt samengewerkt met een lokaal adviesbureau.

 ''Het nieuwe ziekenhuis moet voldoen aan internationale normen, maar ook toegesneden zijn op de lokale omstandigheden'', zei directeur Eduard Boonstra.

Lokale bedrijven

Ook bij de bouw zullen als het aan de overheid ligt veel lokale bedrijven worden betrokken ''Het geld dat wordt geïnvesteerd in het ontwikkelen van een nieuw ziekenhuis moet zoveel mogelijk op Sint Maarten blijven", aldus minister van Volksgezondheid Emil Lee. ''Dit is goed voor de werkgelegenheid en stimuleert de economie.''

Het is het derde ziekenhuis in het Caribisch gebied waar RoyalHaskoningDHV aan meewerkt, na eerdere projecten op Bonaire en Curaçao.

Tips

Tips
Behoud met deze tips jouw vakmensen.

De werkdag van

De werkdag van
Eduard Schaepman van Tribes over zijn werkdag: "Een scheiding van werken, leven en sporten bestaat niet."

In de praktijk

In de praktijk
Jeroen van Eeghen over de familiewaarden binnen zijn 355 jaar oude onderneming.
Tip de redactie