'Gesprekken over mogelijke doorstart Perry Sport vertraagd'

De curator van Perry Sport en Aktiesport zal dit weekend nog niet met nieuws naar buiten komen over een mogelijke doorstart van de sportwinkelketens. 

Dat laat een woordvoerder van de curator zaterdag weten.

''Zeer waarschijnlijk maken we maandag iets bekend'', zo wist hij. Er is ''een kleine vertraging'' opgetreden in de gesprekken met geïnteresseerde partijen. Die begonnen pas op vrijdag in plaats van op donderdag. Ook moeten enkele ''technische details'' nog worden uitgezocht.

''We tillen het dus over het weekend heen''. Hij zei verder dat de zekerheid van een doorstart nog niet gegeven kan worden. ''Helaas niet''.

Gesprekken

Er wordt momenteel nog gesproken met negen partijen over een doorstart. Dat zijn zowel financiële investeerders als branchegenoten, uit binnen- en buitenland. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk winkels van Perry Sport en Aktiesport tezamen in één deal te verkopen.

De sportzaken en moederbedrijf USG (in totaal 2.500 medewerkers) werden onlangs failliet verklaard. Het omvallen van de retailer was een direct gevolg van de ondergang van warenhuisketen V&D, waar USG veel shop-in-shops had. Inmiddels is ook het faillissement over een aantal andere dochtervennootschappen van USG uitgesproken.

Video: Hoe werkt een faillissement? 

Animatie: In60seconds

Lees meer over:

Tips

Tips
Door robots in te zetten kunnen ondernemers een grotere markt aanboren.

De werkdag van

De werkdag van
Taco Carlier van VanMoof: 'Als het even kan, vergaderen fietsend.'

In de praktijk

In de praktijk
De Keukenhof is elk jaar tien maanden dicht. NU.nl vroeg directeur Bart Siemerink hoe ze te werk gaan.
Tip de redactie