Patatfabrikant McCain neemt groot belang in krokettenmaker Van Geloven

De Canadese patatfabrikant McCain neemt een meerderheidsbelang in de Tilburgse krokettenmaker Van Geloven, bekend van met name Mora.

Van Geloven komt daarmee alsnog in handen van een branchegenoot, maken de ondernemingen woensdag bekend. De bedrijven hebben geen financiële details bekendgemaakt.

Vier jaar geleden strandde een overname door Royaan, eigenaar van onder meer de merken Van Dobben en Kwekkeboom, op mededingingsbezwaren. 

Behalve van Mora is Van Geloven eigenaar van het ambachtelijke bitterballen- en krokettenmerk De Bourgondiër en satéspecialist Hebro. Daarnaast levert het bedrijf onder de eigen naam en onder de merken Van Lieshout en Welten snacks aan horecagelegenheden. Ook veel huismerken komen bij Van Geloven vandaan.

Vorig jaar nam TowerBrook Capital Van Geloven over. De Britse investeerder houdt een minderheidsbelang.

Profiteren van schaalgrootte

Na de overname verwacht Van Geloven te kunnen profiteren van de wereldwijde schaalgrootte van McCain als producent van diepvriesproducten. Dat levert niet alleen in de Benelux een sterkere positie op, maar ook elders in Europa, zei directeur Peter Doodeman.

McCain ziet de "toonaangevende merken en producten" van Van Geloven als een waardevolle aanvulling op het eigen snackaanbod, zei de Belgische topman Dirk van de Put. Dat moet met name in Europa voor extra groei zorgen.

Het Brabantse bedrijf was vorig jaar goed voor een omzet van 197 miljoen euro.

Lees meer over:

Tips

Tips
Hoogleraar Vareska van de Vrande over samenwerking en innovatie: 'Het wordt steeds lastiger om baanbrekende innovaties als bedrijf alleen te bereiken.'

De werkdag van

De werkdag van
Marianne van Sasse van Ysselt van Secrid: 'We zijn een beetje de vader en de moeder van het bedrijf'

In de praktijk

In de praktijk
Oprichter DE Unie over duurzaamheid: 'Er is nog een groep slapende consumenten.'
Tip de redactie