Recordomzet voor schoenenwinkels Van Haren

In tegenstelling tot veel concurrenten heeft schoenenverkoper Van Haren naar eigen zeggen een prima 2015 achter de rug. 

De omzet steeg naar een recordniveau van 160 miljoen euro. Daarmee zegt het bedrijf de gemiddelde groei van de markt te hebben overtroffen.

Winstcijfers maakte Van Haren niet bekend. De schoenenketen maakt deel uit van het Duitse familiebedrijf Deichmann, dat zich met een jaaromzet van meer dan 5 miljard euro profileert als de grootste schoenendetailhandel in Europa.

''In een tijd waar je dagelijks leest over de uitdagingen in de retailbranche zijn wij meer dan trots dat wij ons weten te onderscheiden'', zei directeur Joost van Disseldorp. Het bedrijf ziet de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet.

Failliet 

Veel schoenenketens maakten in 2015 een moeilijk jaar door. Zo gingen  Onder andere Taft, Schoenenreus, House of ShoesVan Dalen, Bitter en Dr. Adams gingen op de fles. Op de valreep werd ook faillissement aangevraagd voor Macintosh, moederbedrijf van Scapino, Dolcis, Invito en Manfield.

Toch bleek onlangs dat de sector als geheel geen slecht jaar doormaakte. Inclusief online verkopen werd een omzetstijging van 1,8 procent geboekt. 

Lees meer over:

Tips

Tips
Behoud met deze tips jouw vakmensen.

De werkdag van

De werkdag van
Eduard Schaepman van Tribes over zijn werkdag: "Een scheiding van werken, leven en sporten bestaat niet."

In de praktijk

In de praktijk
Jeroen van Eeghen over de familiewaarden binnen zijn 355 jaar oude onderneming.
Tip de redactie