Helft personeel Manfield heeft zicht op baan

Ruim de helft van het personeel van schoenenketen Manfield kan een nieuwe baan tegemoet zien bij de nieuwe eigenaar.

Moederbedrijf Macintosh Retail maakte donderdag bekend dat 35 tot 40 van de 60 winkels worden verkocht aan branchegenoot Sacha. Mogelijk krijgen circa 350 van de ongeveer 600 medewerkers een nieuw dienstverband aangeboden.

Sacha heeft meer dan 75 schoenenzaken in vijf landen, waarvan rond de 45 in Nederland. De keten is eigendom van de familie Termeer.

Financiële details over de aankoop van de Manfieldwinkels werden niet bekendgemaakt. Het definitieve aantal winkels dat wordt verkocht is mede afhankelijk van de afspraken met verhuurders over de huurvoorwaarden.

Dolcis en Scapino

Macintosh, dat op de laatste dag van 2015 failliet werd verklaard, liet verder weten dat de gesprekken over de verkoop van Dolcis zich in een vergevorderd stadium bevinden. De gesprekken over de overige formules van de Hoogenbosch Groep, zoals Invito, Steve Madden en PRO Sport, lopen nog.

De afgelopen weken ging het al hard met de ontmanteling van Macintosh. Scapino, de grootste keten van Macintosh, is verkocht aan branchegenoot Ziengs en de aandelen in schoenenketen Brantano in België en Luxemburg is nagenoeg rond.

De curatoren van Macintosh lieten eerder al weten goede hoop te hebben dat nagenoeg alle formules voortgezet kunnen worden.

 

Lees meer over:

Tips

Tips
Overweeg je om een ander bedrijf over te nemen? Lees eerst deze zes tips. 

De werkdag van

De werkdag van
Vivienne van Eijkelenborg van Difrax: 'Ik vind het lekker om rekkend en strekkend wakker te worden.'

In de praktijk

In de praktijk
De meeste buitenlandse werknemers komen naar Nederland vanwege de liefde, zegt Ilse Visser van wervingsbureau Undutchables. 
Tip de redactie