Stena Line maakt weer winst op Noordzee

Stena Line vaart wel bij de vluchtelingenproblemen rond het Franse Calais. De ferrymaatschappij maakt op haar routes op de Noordzee na jaren van verlies eindelijk weer winst, maakt het bedrijf woensdag bekend. 

Het goede resultaat komt deels doordat de concurrerende Kanaaltunnel afgelopen jaar met problemen kampte door vluchtelingen die via de tunnel van Frankrijk naar Groot-Brittannië proberen te reizen. Hierdoor kozen sommige vrachtwagens voor het alternatief met de boot vanuit Nederland.

Ook het economisch herstel in Europa en het Verenigd Koninkrijk zorgden voor meer vrachtverkeer, benadrukt een woordvoerder. Verder was Stena Line in 2015 minder aan brandstof kwijt vanwege de gedaalde prijzen.

Het concern, dat vanuit Nederland veerdiensten heeft naar het Britse Harwich en een vrachtroute naar Killingholme, zag het vrachtverkeer op de Noordzee in de eerste drie kwartalen van 2015 met 13 procent aantrekken.

Stena Line vervoerde bovendien ongeveer 20 procent meer auto’s en 10 procent meer passagiers. Over heel 2015 heeft de maatschappij op de Noordzee ongeveer 800.000 passagiers verscheept.

Stena Line is een van 's werelds grootste spelers op het gebied van veerdiensten. De onderneming met een hoofdkantoor in Zweden exploiteert ook diverse routes in de Ierse Zee en de Oostzee.

Lees meer over:

Tips

Tips
Publicist Saskia Maarse: 'Nederlandse bedrijven kunnen wat leren van andere culturen.'

De werkdag van

De werkdag van
Leon Joanknecht van FilmFabriek: 'We zijn bezig de geschiedenis in beeld te brengen.'

In de praktijk

In de praktijk
Het Zeeuwse bedrijf Oceanwide Expeditions investeert 50 miljoen in een nieuw schip voor poolreizen.
Tip de redactie