Verkoop Macintosh-dochter Brantano aan Brantnew is rond

De verkoop van Macintosh-dochter Brantano is officieel rond. De financierende banken en de curatoren van het failliete detailhandelsbedrijf hebben overeenstemming bereikt. 

De transactie betreft de verkoop van aandelen in de Belgische en Luxemburgse activiteiten, melden de curatoren maandag. Eerder was al aangekondigd dat de onderhandelingen in een "vergevorderd stadium" waren. 

Brantnew is een samenwerkingsverband tussen de Nederlander Rens van de Schoor van R&S Retail, eigenaar van de kledingwinkelketen Miss Etam, topman Dieter Penninckx van het Belgische FNG Group en de eveneens Belgische familie Torfs, die actief is met de keten Schoenen Torfs. 

De overeenkomst heeft betrekking op alle honderddertig winkels van Brantano, alle ruim elfhonderd medewerkers en alle activa en passiva van het bedrijf in België en Luxemburg. 

Er moet nog wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Voor de aandeelhouders valt, zoals eerder gemeld, geen enkele opbrengst te verwachten van de transactie. 

Lees meer over:

Welkom op het nieuwe NUzakelijk

Welkom op het nieuwe NUzakelijk
Met NUzakelijk duiken we dieper in het zakelijke nieuws en lichten we mkb-nieuws uit.

De werkdag van

De werkdag van
Mark Kulsdom van The Dutch Weed Burger: 'Een eigen bedrijf betekent voor mij niet dat je tachtig uur per week moet werken.'

In de praktijk

In de praktijk
Olivier van Oord van Minibrew: 'Mensen zijn gewone pils beu.'
Tip de redactie