Verkoop Macintosh-dochter Brantano aan Brantnew is rond

De verkoop van Macintosh-dochter Brantano is officieel rond. De financierende banken en de curatoren van het failliete detailhandelsbedrijf hebben overeenstemming bereikt. 

De transactie betreft de verkoop van aandelen in de Belgische en Luxemburgse activiteiten, melden de curatoren maandag. Eerder was al aangekondigd dat de onderhandelingen in een "vergevorderd stadium" waren. 

Brantnew is een samenwerkingsverband tussen de Nederlander Rens van de Schoor van R&S Retail, eigenaar van de kledingwinkelketen Miss Etam, topman Dieter Penninckx van het Belgische FNG Group en de eveneens Belgische familie Torfs, die actief is met de keten Schoenen Torfs. 

De overeenkomst heeft betrekking op alle honderddertig winkels van Brantano, alle ruim elfhonderd medewerkers en alle activa en passiva van het bedrijf in België en Luxemburg. 

Er moet nog wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Voor de aandeelhouders valt, zoals eerder gemeld, geen enkele opbrengst te verwachten van de transactie. 

Lees meer over:

Tips

Tips
Overweeg je om een ander bedrijf over te nemen? Lees eerst deze zes tips. 

De werkdag van

De werkdag van
Atilay Uslu van Corendon: 'Een paar uurtjes werken is ook gewoon stoom afblazen.'

In de praktijk

In de praktijk
De meeste buitenlandse werknemers komen naar Nederland vanwege de liefde, zegt Ilse Visser van wervingsbureau Undutchables. 
Tip de redactie