Rijk maakt 10 miljoen euro vrij voor jonge boeren

Voor jonge boeren komt 10 miljoen euro beschikbaar om extra investeringen in hun bedrijf te doen. Van 1 maart tot en met 15 april kunnen belangstellenden bij de provincie een aanvraag indienen.

Dat maakte het ministerie van Economische Zaken donderdag bekend. Het ministerie noemt jonge boeren heel belangrijk voor de toekomst van de Nederlandse landbouw. De regeling is bedoeld als steun in de rug om bijvoorbeeld het bedrijf dat van hun ouders is overgenomen, te moderniseren en duurzamer te maken.

''Jonge boeren vormen de toekomst van onze voedselvoorziening en wereldberoemde sierteelt'', aldus staatssecretaris Martijn van Dam. Het geld komt voor de helft uit Brussel en voor de helft van de overheid.

De Europese regeling bestaat al langer, maar het is dit jaar voor het eerst dat zij door de provincies wordt opengesteld. Tot nu toe deed het ministerie van Economische Zaken dat.

Welkom op het nieuwe NUzakelijk

Welkom op het nieuwe NUzakelijk
Met NUzakelijk duiken we dieper in het zakelijke nieuws en lichten we mkb-nieuws uit.

De werkdag van

De werkdag van
Mark Kulsdom van The Dutch Weed Burger: 'Een eigen bedrijf betekent voor mij niet dat je tachtig uur per week moet werken.'

In de praktijk

In de praktijk
Olivier van Oord van Minibrew: 'Mensen zijn gewone pils beu.'
Tip de redactie