Belgen kopen Nederlandse ledfabrikanten

De Nederlandse fabrikanten van ledverlichting Lemnis Public Lighting en Innolumis Public Lighting vallen in Belgische handen. 

Technologiebedrijf Option uit Leuven neemt de firma's over en voegt ze samen tot één organisatie onder de naam Innolumis Public Lighting, zo meldde de Belgische onderneming donderdag.

De nieuwe partij gaat vanuit Amersfoort de Nederlandse openbare verlichtingsmarkt verder bedienen. Ook moeten de activiteiten in België, Europa en wereldwijd verder worden uitgebreid.

Slim

De onderneming richt zich onder meer op 'slimme' toepassingen voor straatverlichting die niet alleen zuinig is in energieverbruik, maar die ook inspeelt op de vraag naar veiligheid en comfort.

Het bedrijf mikt dit jaar op een omzet van 6 miljoen euro met een positieve operationele cashflow vanaf de tweede helft van het jaar. Gert Grolleman, die sinds 2009 financieel directeur was van Lemnis Public Lighting, staat aan het hoofd van de nieuwe organisatie. Eerder was hij onder meer zakelijk directeur van Talpa en directeur van Veronica Magazine.

Lees meer over:

Tips

Tips
Door robots in te zetten kunnen ondernemers een grotere markt aanboren.

De werkdag van

De werkdag van
Tony Tonnaer van Kings of Indigo: 'Goede koffie is essentieel.'  

In de praktijk

In de praktijk
De Keukenhof is elk jaar tien maanden dicht. NU.nl vroeg directeur Bart Siemerink hoe ze te werk gaan.
Tip de redactie