Etos geïnteresseerd in helft DA-winkels

Drogisterijketen Etos, onderdeel van Ahold, is eventueel geïnteresseerd in 130 vestigingen van de 260 DA-winkels.

Vooral de filialen van DA in grote steden zijn aantrekkelijk, zegt Etos-topman Jan Derek Groenendaal in een gesprek met het Algemeen Dagblad. Een woordvoerder van Etos bevestigt de uitspraken aan NU.nl.

"Dat wil niet zeggen dat we in gesprek zijn met alle 130 franchisers", benadrukt de voorlichtster. Met individuele DA-ondernemers, die zelfstandig ondernemer zijn, wordt gepraat over de mogelijkheid om verder te gaan onder het Etos-merk.

Groenendaal zegt in het interview dat DA-ondernemers de ombouw van hun winkel wel moeten financieren, zodat het past in de strategie van Etos. In de huidige DA-winkels zit te weinig uniformiteit, vindt de Etos-topman.

Ondernemers die het merk DA voeren, kopen bijvoorbeeld zelf al in bij leveranciers. Dit is volgens hem één van de belangrijkste redenen voor het faillissement van de centrale organisatie DA Retailgroep eind vorig jaar.

Vorige maand werd de centrale organisatie van DA, DA Retailgroep, failliet verklaard. Hoewel de winkelketen uit ruim 270 winkels bestaat, zijn er maar zeven onderdeel van DA Retail. Ook het hoofdkantoor en het distributiecentrum vallen onder de failliet verklaarde onderneming.

Er werd ook meteen een overname door de Nederlandse Drogisterij Service aangekondigd. Waarschijnlijk gaat dit wel gepaard met verlies aan banen.

Lees meer over:

Tips

Tips
Overweeg je om een ander bedrijf over te nemen? Lees eerst deze zes tips. 

De werkdag van

De werkdag van
Vivienne van Eijkelenborg van Difrax: 'Ik vind het lekker om rekkend en strekkend wakker te worden.'

In de praktijk

In de praktijk
De meeste buitenlandse werknemers komen naar Nederland vanwege de liefde, zegt Ilse Visser van wervingsbureau Undutchables. 
Tip de redactie