Buitenlandse miljarden liggen klaar voor Nederlandse huurmarkt

Voor komend jaar hebben buitenlandse investeerders naar verwachting 3 miljard euro klaarliggen voor investeringen in Nederlandse huurwoningen.

Dit meldt Capital Value, een adviesbureau in de woningmarkt, op basis van een onderzoek onder ruim vijftig internationale investeerders die actief op zoek zijn naar investeringen.  

Volgens Capital Value is één van de opvallende resultaten dat er een toenemende interesse is in nieuwbouwontwikkelingen. Dit zou veroorzaakt worden door een gebrek aan bestaande woningportefeuilles waarin geïnvesteerd kan worden.

De Nederlandse woningmarkt wordt steeds populairder bij buitenlandse investeerders. In 2013 waren er praktisch nog geen buitenlandse beleggers actief op de Nederlandse woningmarkt.

Pensioengeld 

In 2015 staken internationale investeerders 800 miljoen euro in de woningmarkt. Hiermee waren ze goed voor ongeveer een kwart van alle investeringen. Beleggers hadden toen wel meer willen investeren, maar er waren niet genoeg woningen. Om dit probleem op te lossen zijn beleggers dit jaar vooral nieuwsgierig naar nieuwbouw.

De meeste internationale beleggers op de Nederlandse woningmarkt komen uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk of Duitsland. Vaak wordt met pensioengeld of kapitaal van verzekeringsmaatschappijen belegd.

Lees meer over:

Welkom op het nieuwe NUzakelijk

Welkom op het nieuwe NUzakelijk
Met NUzakelijk duiken we dieper in het zakelijke nieuws en lichten we mkb-nieuws uit.

De werkdag van

De werkdag van
Mark Kulsdom van The Dutch Weed Burger: 'Een eigen bedrijf betekent voor mij niet dat je tachtig uur per week moet werken.'

In de praktijk

In de praktijk
Olivier van Oord van Minibrew: 'Mensen zijn gewone pils beu.'
Tip de redactie