'Luchtvracht heeft bodem mogelijk bereikt'

De vraag naar vrachtvervoer met het vliegtuig lag in november 1,2 procent lager dan een jaar eerder, maar was wel wat groter dan in oktober. 

Dat wijst er mogelijk op dat de bodem in de tweede helft van 2015 bereikt is, stelde de internationale brancheorganisatie IATA maandag.

Dat de vrachtvolumes op maandbasis niet meer dalen, is volgens IATA mede te danken aan een licht herstel in sommige delen van Azië, met name Japan. In Europa geven cijfers over de export en industriële productie bovendien aanleiding tot optimisme voor de komende maanden. In Noord-Amerika is de situatie echter minder rooskleurig, aldus de brancheorganisatie.

Zelfs als de bodem inderdaad gevonden is, blijft de onzekerheid groot, waarschuwt IATA-directeur Tony Tyler. Volgens hem toont de huidige onrust op de aandelenmarkten aan dat de wereldeconomie nog altijd geen vaste grond onder de voeten heeft.

Lees meer over:

Welkom op het nieuwe NUzakelijk

Welkom op het nieuwe NUzakelijk
Met NUzakelijk duiken we dieper in het zakelijke nieuws en lichten we mkb-nieuws uit.

De werkdag van

De werkdag van
Mark Kulsdom van The Dutch Weed Burger: 'Een eigen bedrijf betekent voor mij niet dat je tachtig uur per week moet werken.'

In de praktijk

In de praktijk
Olivier van Oord van Minibrew: 'Mensen zijn gewone pils beu.'
Tip de redactie