'Schade gladheid valt voor vervoerders mee'

Het aantal schadegevallen met vrachtwagens is tijdens de gladheid afgelopen week in Noord-Nederland beperkt gebleven.

Bedrijven die met vrachtwagens goederen vervoeren, zouden zich goed hebben voorbereid op de extreme weersomstandigheden, meldt de verzekeringsmaatschappij voor de transportsector TVM vrijdag.

"Chauffeurs hebben hun gedrag goed aangepast aan de winterse omstandigheden. Vanuit de bedrijven zijn er uitstekende voorzorgsmaatregelen genomen en er was tijdens code rood beduidend minder vrachtverkeer op de weg", stelt directeur schade Martijn Kammeijer van TVM.

De verzekeraar heeft in de afgelopen dagen iets meer schademeldingen binnengekregen dan normaal. Maar het ging voor een groot deel om kleinere schades en vrachtwagens die van de weg waren af gegleden. 

"We zijn nog aan het inventariseren, maar op de eerste dag dat het glad was kregen we vijf meldingen van ongevallen veroorzaakt door de ijzel en een dag later negen."

Code rood

Het openbare leven in het noorden van het land werd afgelopen week nagenoeg stilgelegd. Voor weggebruikers was het te gevaarlijk om op pad te gaan door de ijzel. In de provincie Groningen gold tot donderdagavond code rood. Voor Friesland en Drenthe werd het weeralarm donderdagmiddag al ingetrokken.

Weerbureau Weeronline verwacht dat in het noordoosten van het land in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw gladheid kan ontstaan.

Lees meer over:

Welkom op het nieuwe NUzakelijk

Welkom op het nieuwe NUzakelijk
Met NUzakelijk duiken we dieper in het zakelijke nieuws en lichten we mkb-nieuws uit.

De werkdag van

De werkdag van
Yves Gijrath van LXRY Media Group: 'Ik vind het lekker om hard te werken.'

In de praktijk

In de praktijk
Jan Hein Tiedema van OVG Real Estate: 'C-label voor alle kantoren is haalbaar, maar er is meer mogelijk.'
Tip de redactie