MKB-Nederland gaat leveranciers V&D en Macintosh helpen

Werkgeversorganisatie MKB-Nederland gaat leveranciers die in geldproblemen zijn gekomen door het faillissement van V&D en Macintosh helpen bij het zoeken naar een oplossing.

De organisatie wil een collectieve aanpak met behulp van banken. Rabobank, ABN Amro en ING hebben volgens MKB-Nederland al positief gereageerd.

De ondernemersorganisatie heeft elke van deze banken gevraagd om een centrale aanpak te organiseren. MKB-Nederland denkt zelf aan een speciaal team per bank die in maximaal twee dagen een tijdelijk krediet kan beoordelen en de ondernemers kan helpen.

Zorgen

Leendert-Jan Visser, directeur van MKB-Nederland, maakt zich zorgen om de faillissementen van winkelketens.

"De impact is groot voor de bedrijven, het personeel en het straatbeeld. Maar daarnaast is er nog een groep die getroffen wordt bij een faillissement, namelijk de mkb-leveranciers van de failliete winkels", zegt de directeur van MKB-Nederland. "Hun rekeningen worden niet meer betaald en zonder extra (tijdelijke) liquiditeitsruimte dreigen zij ook om te vallen."

Visser gaat er in deze situatie van uit dat de banken zich constructief opstellen, zoals zij afgelopen jaren al hebben gedaan bij veel financieringsproblemen.

Lees meer over:

Tips

Tips
Waar je als ondernemer op moet letten als je met flexwerkers werkt.

De werkdag van

De werkdag van
Tony Tonnaer van Kings of Indigo: 'Goede koffie is essentieel.'  

In de praktijk

In de praktijk
Op 'de beste markt van Nederland' is goed contact met de gemeente van groot belang.
Tip de redactie