MKB-Nederland gaat leveranciers V&D en Macintosh helpen

Werkgeversorganisatie MKB-Nederland gaat leveranciers die in geldproblemen zijn gekomen door het faillissement van V&D en Macintosh helpen bij het zoeken naar een oplossing.

De organisatie wil een collectieve aanpak met behulp van banken. Rabobank, ABN Amro en ING hebben volgens MKB-Nederland al positief gereageerd.

De ondernemersorganisatie heeft elke van deze banken gevraagd om een centrale aanpak te organiseren. MKB-Nederland denkt zelf aan een speciaal team per bank die in maximaal twee dagen een tijdelijk krediet kan beoordelen en de ondernemers kan helpen.

Zorgen

Leendert-Jan Visser, directeur van MKB-Nederland, maakt zich zorgen om de faillissementen van winkelketens.

"De impact is groot voor de bedrijven, het personeel en het straatbeeld. Maar daarnaast is er nog een groep die getroffen wordt bij een faillissement, namelijk de mkb-leveranciers van de failliete winkels", zegt de directeur van MKB-Nederland. "Hun rekeningen worden niet meer betaald en zonder extra (tijdelijke) liquiditeitsruimte dreigen zij ook om te vallen."

Visser gaat er in deze situatie van uit dat de banken zich constructief opstellen, zoals zij afgelopen jaren al hebben gedaan bij veel financieringsproblemen.

Lees meer over:

Ondernemen in de zomer

Ondernemen in de zomer
Het weer is essentieel voor de bedrijfsvoering bij bootverhuurder Pieter Jongschaap in Kalenberg, vlak bij Giethoorn.

De werkdag van

De werkdag van
Emile Stuy van Anker Stuy wil een duidelijke agenda voor zijn buitenlandse reizen: 'Rondhangen stuit me tegen de borst.'

In de praktijk

In de praktijk
Volgens ondernemer Jan van Zon willen mensen steeds grotere en gekkere caravans en campers.
Tip de redactie